Usein kysytyt kysymykset, liittyen Setera OneCloud Softphone tietokone sovellukseen.

Jos haluat tietää miten Softphone sovellus asennetaan, katso ohjeet täältä:

Asennusohje Setera Softphone Windows sovellukselle

Jos et pääse kirjautumaan Softphone sovellukseen, voit katsoa vian rajaus vinkkejä täältä:

En pääse kirjautumaan Setera Softphone sovellukseen

Voit myös tutustua perehdytys videoon täältä:

Videolla käydään läpi seuraavat aiheet:

1. Soittavan numeron valinta
  2. Läsnäolon + huomautuksen laittaminen
  3. Saapuvaan puheluun vastaaminen
  4. Ulkoisen sovelluksen käynnistäminen - esimerkiksi Fonecta haku
  5. Puhelun yhdistäminen ja jonossa olevan puhelun poiminta
  6. Ryhmänumeroon liittyminen
  7. Tekstiviestien lähetys - sisäiselle ja ulkoiselle kontaktille
  8. Raportointinäkymä - Lisäpalvelu Softphoneen
  9. Ryhmänumeroiden loki
  10. Ryhmänumeroiden ja sen jäsenien hallinta

HUOM
Jotkin videolla näkyvät ominaisuudet vaativat lisäominaisuuksien tai palveluiden aktivoimista, jotka eivät välttämättä ole sinulla käytettävissä, riippuen nykyisestä tilauksestasi. Jos kiinnostuit videolla näkyvistä ominaisuuksista, voit olla yhteydessä asiakaspalveluun 09 4241 0000 tai asiakaspalvelu@setera.fi

SISÄLLYSLUETTELO

1. Olen unohtanut salasanani, miten voin kirjautua sisään?

• Voit luoda itsellesi uuden salasanan täältä: https://onecloud.setera.com/forgot-pwd syötä kenttään käyttäjätunnuksesi ja saat koodin sähköpostiisi, jolla voit luoda uuden salasanan. Jos et tiedä käyttäjätunnustasi tai sähköposti ei saavu sinulle, ota yhteyttä Seteran Asiakaspalveluun 0942410000
  2. Miten vaihdan käyttäjää, joka on kirjautuneena sisään sovellukseen?

• Työkalut -> Asetukset -> Kirjaudu Ulos -> Kirjaudu uuden käyttäjän tunnuksella takaisin sisään
  3. Miten valitsen ulospäin näkyvän numeron?

• Voit valita numeron Soittajan tunnus alavetovalikosta
    • Käytettävässä olevat numerot riippuvat organisaatiosi asetuksista sekä käyttäjän ryhmänumeroiden jäsenyyksistä
  4. Miten valitsen Läsnäolotilan?

• Voit valita olotilan klikkaamalla nykyistä läsnäolotilaa
    • Voit valita jonkin olemassa olevan pikavalinnan automaattisella kestolla, tai luoda oman "Muokkaa pikavalintoja" kohdasta
    • Voit myös luoda mukautetun aktiviteetin, esimerkiksi jos haluat jäädä lomalle 4 viikoksi, ja asettaa automaattisen päättymisajankohdan "Mukautettu aktiviteetti..." kohdasta
    • Valitse haluttu aktiviteetti ja aseta päättymisaika, sekä jos haluat määrittää mihin puhelut ohjataan kyseisen olotilan ollessa päällä
    • Voit myös asettaa Läsnöolotilan tulevaisuuteen, tai tehdä toistuvan tapahtuman "Tuleva olotila..." valikosta
    • Luo uusi tapahtuma + merkistä, anna tapahtumalle nimi ja ajankohta, valitse haluttu olotila tapahtuman ajaksi ja paina tallenna, sekä jos se toistuu esimerkiksi joka viikko tai kuukausi samaan aikaan, valitse toistuvuus.
  5. Miten vaihdan äänilähdettä, josta äänet kuuluu kun puhun puhelimeen?

• Työkalut -> Asetukset -> Ääni
    • Voit valita omat asetukset Kaiutin sekä Kuulokkeet profiilille, esimerkiksi Kuuloke tilassa äänet kuuluu sankaluuristasi, Kaiutin tilassa äänet kuuluu tietokoneen kaiuttimista.
    • Voit vaihtaa profiilia helposti Softphonen vasemmasta alakulmasta, klikkaamalla profiilin kuvaketta
  6. Miten vaihdan soittoäänen?

• Työkalut -> Asetukset -> Ääni -> Soittoääni valikko alhaalla
    • Valitse tietokoneeltasi jokin .wav muodossa oleva soittoääni
  7. Mitkä Sankaluurit ovat suositeltuja Setera Softhonen käyttöön?

8. Miten lisään oman henkilökohtaisen kontaktin?

• Työkalut -> Lisää Kontakti
    • Valitse Kontaktin tyyppi:
      • Suosikki = Kontakti näkyy suosikkilistalla kollegoiden mukana
      • Kontakti = Kontakti on piilossa, mutta näkyy etsittäessä sekä saapuvan puhelussa näyttää kontaktin nimen
      • Anna kontaktille Etunimi + Sukunimi sekä halutessasi muut tiedot
      • Lisää numero, jos kyseessä matkapuhelinnnumero valitse tyypiksi Matkapuhelin sekä anna numero ja paina OK
    • Kun haluat soittaa tai lähettää SMS viestin kontaktille, voit etsiä kontaktin hakukentästä
      • Soita kontaktille painamalla luurin kuvasta oikeassa reunassa
      • Lähetä SMS viesti painamalla SMS ikonia oikeassa reunassa
    • Jos haluat muokata kontaktin tietoja, klikkaa nuolesta alaspäin kontaktin vieressä
    • Jos haluat lisätä kontaktin suosikiksi näkyville kontaktilistalle, paina Tähti
    • Jos haluat muokata tietoja, paina Kynän kuvasta
    • Jos haluat poistaa kontaktin, paina Roskakorin kuvasta

9. Miten poimin jonossa odottavan puhelun joka ei vielä hälytä minulla?

• Kun käytössäsi on puhelinvälittäjän / vaihteenhoitajan näkymä, näet jonossa odottavat puhelut oikean puolen ikkunassa.
  • Voit poimia puhelun luuri painikkeesta